4 dagen in Kyoto

Arashiyama
Arashiyama in Kyoto

Ik ben er nog steeds niet uit of ik nu Tokyo of Kyoto leuker vind, maar één ding is zeker: ik ga nog een keertje terug om opnieuw te vergelijken. Zo tof en prachtig en indrukwekkend is het daar. Hier wat ik deed tijdens mijn 4 dagen in Kyoto.

Geen zin om te lezen? Bekijk hier dan mijn Instagramstory van Kyoto.

Disclaimer: een voordeel van alleen reizen is dat je zelf je tempo kan bepalen. Ik besef dat mijn tempo vrij tot zeer hoog ligt. Dag 1 en 2 kunnen bijvoorbeeld gerust ook verspreid worden over meerdere dagen.

Dag 1: Nishiki Market & Gion Shirakawa

The Millenials Capsule hotel
Mijn capsule in The Millenials Capsule Hotel

Mijn eerste dag in Kyoto was direct een stevige dag. Dat is typisch mij. Ik kan mijn enthousiasme dan niet bedwingen en wil direct alle toffe buurtjes doen. Maar laten we bij het begin starten: mijn hotel. Hier ben ik voor het eerst in een capsule hotel blijven slapen, The Millenials.

Eerlijk? Ik ben fan! Kleine ruimte, maar meer heb je ook niet nodig. Enige nadeel dat ik heb ondervonden was dat het op 1 van de 4 dagen echt aan het gieten was buiten. Dan had ik het wel fijn gevonden om een eigen kamer te hebben met een raam om te kunnen chillen en naar buiten te staren. Verder helemaal tevreden!

Wat stond er die (halve) dag verder op de planning? Ronddalken en mijn mond volsteken in Nishiki Market. De plaatselijke delicatessen zijn mini octopussen met een ei op hun hoofd. Ik ben allergisch aan zeevruchten dus heb mij er toch niet aan gewaagd. Welke delicatessen je verder in Japan moet testen, vind je hier.

Pontocho Alley
Pontocho Alley

Daarna was Pontocho Alley aan de buurt. Een schattig straatje met restaurantjes, maar het was nog vroeg dus alles was dicht. Ideaal wel voor de foto’s. Woeps. Je kan daarna de brug oversteken om naar Shinbashi-Dori en Gion Shirakawa te gaan. Super mooi daar met de bloesems en de watermolen, maar best druk zo om 4 uur in de namiddag.

Maruyama Park
Maruyama Park

Volgende stop was het Maruyama Park dat nu volledig in bloei stond. Overal dus kraampjes met eten en pintjes, mensen die picknicken onder de prachtige bomen… Heel gezellig en de ideale plek om wat mensen te kijken. 🙂

Ik was nog niet moe want had nog maar 20 000 stappen gezet (lol), dus ik besloot naar het zuiden te wandelen om dan langs de Kamo River terug naar het Noorden te wandelen. Overal schattige straatjes, bloesems, rivier en kanaaltjes, lieve mensen… Dik de moeite!

Dag 2: Arashiyama & Kinkaku-Ji

Op de tweede dag besloot ik naar de befaamde bamboo grove in Arashiyama te trekken. Nu moet je weten dat dit echt aan de rand van Kyoto ligt en je allicht met de bus of fiets moet gaan. Reken toch wel een klein uurtje reistijd. Ik was dus op tijd vertrokken (dacht ik) en kwam daar aan rond half 9 ’s ochtends.

Nu was het hoogseizoen (Sakura) en kon ik wel verwachten dat het wat drukker ging zijn. Ook om half 9 ’s ochtends dus. Jammer, maar nog steeds super mooi. Wandel zeker door het Kameyama park aan het bamboebos en ga naar de hoogste top. Daar heb je een prachtig uitzicht over een vallei met schattige bootjes. De kleuren van de bomen daar zijn echt fenomenaal.

Adashino Nenbutsu-ji
Adashino Nenbutsu-ji

Je kan daar ook een oldschool rode trein nemen om de buurt te verkennen, maar de wachttijden waren vrij lang. Wel heel schattig en echt de moeite als je tijd hebt. In de plaats van dit treintje te nemen, heb ik de bus genomen naar Saga-Toriimoto en daar wat rondgewandeld. Hier vind je ook de Adashino-Nenbutsuji tempel mét een eigen bamboebos en hoera, hoera, amper toeristen! Helaas was het dicht voor onderhoud op deze moment, maar dit plekje is zeker en vast de moeite waard.

Kinkaku-ji

Van hieruit kan je terugwandelen langs verschillende tempels tot je terug in Arashiyama bent. Next stop: de gouden tempel, Kinkaku-Ji. Prachtige tempel, echt waar. Zeker en vast de moeite, maar neem de zee aan toeristen er wel bij.

Face House

En daarna ben ik beginnen wandelen door de schattige straatjes van Kyoto waar ik ook PolarSta ben gepasseerd. Een super schattig winkeltje vol leuke spulletjes van plaatselijke designers. Verder ben ik ook langs het befaamde Facehouse gewandeld. Ook daar kan je een winkeltje vinden met unieke spullen van designers van over heel de wereld. De eigenares verzamelt de spulletjes tijdens haar reizen.

Dag 3: Fushimi Inari-Taisha & Philosopher’s Path

De derde dag regende het, maar dat kon de pret niet bederven. Want wat je in Kyoto zeker ook moet doen is een fiets huren. Eerst en vooral omdat sommige zaken nu éénmaal verder afgelegen zijn, maar ook omdat het zo tof is! De stad leent zich er echt toe en net als alles (maar dan ook alles) in Japan zijn de fietsen ook super schattig.

Ik besloot dan ook om met de fiets naar de bekendste Torii gates van Kyoto te gaan: Fushimi Inari-Taisha. 10 000 om precies te zijn. Een schoon tripje naar boven en écht de moeite. Als je net als mij in het hoogseizoen gaat, kan ik aanraden om zeker tegen 8 uur – half 9 ’s ochtends daar te zijn. Het is de populairste plek van Kyoto. Zelfs op die regenachtige dag was het er best druk.

Philosophers Path
Philosophers Path

Volgende stop: Philosopher’s Path. De bomen stonden hier ook volop in bloei tijdens mijn bezoek en amaaaaai, zo schoon! De fietsroute naar deze plek was ook echt de moeite. Af en toe wel moeten schuilen, maar who cares als je in Kyoto bent?

Dag 4: Ninen-zaka & Sannen-zaka

Aangezien ik op dag 4 maar een halve dag tijd had, waren de plannen niet te zot. Ik had al een paar dagen de oudste straatjes van Kyoto op ’t oog: Ninen-zaka en Sannen-zaka. Ik was er op mijn eerste dag al eens gaan piepen maar wajooo, veel te druk daar overdag.

Hokanji Tempel
Hokanji Tempel

Dus er zat maar één ding op: heel vroeg opstaan en naar daar afzakken voor de winkeltjes opengaan. En dat bleek een succes te zijn. Ik ben die ochtend van mijn hotel tot daar gewandeld en was er om 8 uur. Naast ne man of 3 was er niemand te bespeuren. Zalig! Perfect om die mooie straatjes echt te laten binnenkomen. Zo schoon.

Ik zou dus aanraden om hier of heel vroeg te zijn of tegen de late namiddag te gaan en er ’s avonds rond te wandelen wanneer de winkeltjes gesloten zijn.

That’s it! Benieuwd naar alles wat ik daar gegeten heb? Dat kan je hier terugvinden samen met alle andere eettips van Tokyo en Japan.

Geef een reactie